23 – 25 januari
Rotterdam Ahoy

Programma

Gevel-programma

Er is geen component van het gebouw waar zoveel eisen, wensen, restricties en uitdagingen elkaar ontmoeten als de gebouwschil. Het is bij uitstek het onderdeel waar architecten, adviseurs, opdrachtgevers en industrie door goede samenwerking het onmogelijke mogelijk kunnen maken. GEVEL bevordert die samenwerking met een sterk inhoudelijk programma over de actuele thema’s en ontwikkelingen.

Aandacht voor renovatie
Renovatie van woningen en gebouwen staat bovenaan de agenda van architecten, adviesbureaus en opdrachtgevers. Energiebesparing en duurzaamheid zijn daarbij de belangrijkste doelen. Op GEVEL besteden we ruime aandacht aan deze thema’s.

Themazones
Wie GEVEL bezoekt, wil innovaties zien. Geïnspireerd worden door nieuwe materialen en mogelijkheden. De meer experimentele en misschien nog niet volledig marktrijpe voorbeelden daarvan zijn te zien op de Themazones.

Renovatie Arena
In de Renovatie Arena vinden dagelijks ontmoetingen, netwerkbijeenkomsten en discussies plaats met professionals in bouw en vastgoed. Het Orakel van Delphi – een panel van woningcorporaties – spreekt zich uit over de dilemma’s rondom renovatie.

4TU.Bouw
De samenwerkende technische universiteiten van Nederland (Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen) ontwikkelen in het Lighthouseprogramma van 4TU.Bouw een aantal vernuftige prototypes. Op GEVEL 2016 waren mooie resultaten te zien op het gebied van 3D-printing en andere digitale productietechnieken. Het laat zich raden dat twee jaar later, in 2018, er opnieuw grensverleggende voorbeelden zullen worden getoond.

Case Gallery & Theater
Aansprekende toepassingen en voorbeeldprojecten staan te kijk in de Case Gallery. Leveranciers laten hier zien hoe zij samen met klanten nieuwe en verrassende oplossingen hebben gerealiseerd. In het Case Theater lichten zij de projecten kort en krachtig toe. Dit is de plek waar techniek en praktijk elkaar ontmoeten.

GEVEL Theater
In een dagelijks programma presenteren wij de relevante technische ontwikkelingen op het gebied van de gebouwschil. Deskundige, onafhankelijke experts bespreken de stand van zaken op onderwerpen als isolatie, glastechnologie, gebouwgeïntegreerde zonne-energie, duurzame materialen en circulariteit.

Hollands Ontwerp Award
Na een aantal succesvolle edities op de Renovatiebeurs in ’s Hertogenbosch is de Hollands Ontwerp Award nu verplaatst naar GEVEL in Rotterdam. Studenten van hogescholen en universiteiten bijten zich een dag lang vast in een actuele uitdaging en worden begeleid en beoordeeld door een deskundig panel.

U wilt meer weten?

Bent u geïnteresseerd in deelname?

Bekijk de deelnamemogelijkheden!